تناسب اندام و تغذیه, سبک زندگی, مجله داروکاو, مراقبت و سلامتی

ورزش های هوازی و سلامت قلب

همانطور که می دانید ورزش منظم نه تنها تقویت عضلات بدن بلکه بهبود سلامت عمومی ورزشکار را نیز به دنبال دارد. در این میان نوع خاصی از تمرینات ورزشی که به آن ورزش هوازی یا کاردیو می گوییم، خود به تنهایی تأثیرات چشمگیری بر سلامت قلب دارند. ورزش های هوازی یا کاردیو دسته ای از فعالیت های بدنی با شدت کم تا متوسط هستند که در یک مدت زمان نسبتاً طولانی انجام می گیرند. در طول این تمرینات، ضربان قلب بالا رفته و تعداد تنفس ها افزایش پیدا می کند.

از جمله ورزش های هوازی عبارتند از:

شنا

دوچرخه

حرکات موزون

آیروبیک و زومبا

پیاده روی با سرعت متوسط تا بالا و … 

ورزش های هوازی و سلامت قلب

 

افزایش ضربان قلب در ورزش های هوازی به بهبود پمپاژ خون از قلب به سراسر بدن می انجامد. این موضوع بر عوامل بسیاری که با سلامت قلب ما در ارتباط هستند اثر گذار است.

در ادامه به ۷ مورد از اثرات ورزش های کاردیو بر سلامت عمومی قلب می پردازیم پس با ما همراه باشید.

۱. کاهش فشار خون

  قلب سالم در هر تپش مقدار قابل‌توجهی خون را به اندام‌ها پمپاژ می‌کند. این عمل فشار روی قلب و شریان‌های اطراف آن را کاهش می‌دهد. اگر فشارخون بالایی دارید، ورزش منظم هوازی شما را در کنترل آن یاری خواهد کرد. به‌علاوه اگر مشکل فشارخون نداشته باشید، این تمرینات در پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا که به علت افزایش سن محتمل است، بسیار مفید هستند.

 ۲. بهبود گردش خون

خونِ در گردش، اکسیژن و مواد مغذی را به تمام سلول‌های بدن رسانده و در حذف مواد زائد کمک‌کننده است. بی‌حسی دست‌وپا، تپش قلب، گزگز، ورم و گرفتگی عضلات نشان‌دهنده گردش خون ضعیف در بدن ما هستند. همچنین فشارخون پایین ممکن است بر گردش خون تأثیر گذاشته و آن را تضعیف کند.

انجام ورزش‌های هوازی به طور مرتب، جریان خون را در شریان‌های کرونری بهبود می‌بخشد؛ بنابراین از تشکیل پلاک‌های چربی و انسداد شریان جلوگیری می‌کند. عروق کرونری جایی است که احتمال می‌رود با افزایش سن و یا عوامل دیگر، پلاک‌های چربی در آن تشکیل شوند. در صورت ادامه این وضعیت، ریسک حمله قلبی در فرد افزایش می‌یابد.

اینجا بخوانید : ورزش و سلامت پوست

۳. کاهش کلسترول

تحقیقات بسیاری نشان داده است که ورزش منظم ارتباط مستقیمی با افزایش کلسترول مثبت در خون (HDL) و کاهش ۱۰ درصدی در آنچه ما به عنوان کلسترول بد می شناسیم یا همان (LDL) دارد‌.

۴. افزایش بهره وری ورزشی در سایر تمرینات

زمانی که تمرینات جدید کاردیو را وارد برنامه ورزشی خود می کنیم، مدتی زمان می برد تا بدن به حرکات آشنا شده و بتواند با سرعت بالاتری آن ها را به انجام برساند. با افزایش سرعت در تمرینات، تعداد دفعات نیاز بدن به اکسیژن که از طریق خون به اندام ها می رسد افزایش پیدا می کند. به همین دلیل در ورزشکارانی که به تمرینات منظم عادت دارند، عملکرد قلب زیر فشار و استرس بهتر بوده و احساس خستگی کمتر به سراغشان می آید. به علاوه تمرینات کاردیو منظم باعث می شود تا ریکاوری بعد از تمرین در فرد، با سرعت بالاتری انجام گیرد.

۵. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و دیابت

بر طبق تحقیقات به عمل آمده، ورزش های هوازی سبک اگر به طور مستمر انجام شوند، در کاهش بیماری عروق کرونری قلب نقش چشمگیری خواهند داشت. در مردان ورزشکار کاهش خطر ابتلا به این بیماری به میزان ۲۱ درصد و در زنان به ۲۹ درصد می باشد.

به علاوه خطر سکته قلبی در افرادی که فعالیت ورزشی روزانه دارند در حدود ۲۰ درصد کمتر از سایرین است.

فعالیت های ورزشی به خصوص از نوع هوازی یا کاردیو، سطح قند خون را  متعال نگه می دارند و این امر سپر قوی در برابر بروز علائم پیش دیابت و یا ابتلا به دیابت نوع ۲ در افراد فعال است.

 

۶. جلوگیری از وخامت آریتمی قلبی 

در حالت عادی، قلب سالم با ریتمی مشخص در حال تپیدن است. گاه وقایع پیشبینه نشده، موقعیت های استرس زا و یا آسیب های وارده به این عضو باعث اختلال در ریتم تپش شده که به آن آریتمی قلبی می گویند. محققان بر این باورند که کاهش وزن، رژیم غذایی صحیح و ورزش منظم نقش بسزایی در کاهش علائم فیبریلاسیون دهلیزی (یکی از انواع آریتمی های قلبی) و مشکلاتی از این دست دارند. بر اساس تحقیقات بر روی گروهی از بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی، تمرینات اینتروال مداوم که در زمان کوتاه و با شدت بالا انجام می شوند، نتایج مثبتی در بهبود علائم این بیماران داشته اند.

از اینجا بخوانید: دیابت نوع ۲ و پیشگیری از آن

۷. عادات مثبت برای قلب ما

 روتین منظم ورزشی علاوه بر کمکی که به دستیابی ما به اهداف وزنی و تناسب‌اندام دلخواهمان می‌کند، باعث می‌گردد در انتخاب نوع مواد غذایی روزانه خود، بادقت بیشتری عمل کنیم و به عبارتی انتخاب‌های سالم‌تری داشته باشیم. یک سبک زندگی سالم همراه با ورزش و تغذیه مناسب، فشار و استرس را در انسان کاهش داده و به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند .

 چنانچه با مشکلات فشارخون، کلسترول و یا بیماری‌های قلبی دست‌وپنجه نرم می‌کنید، ورزش منظم شما را در بهبود علائم ناخوشایندتان یاری خواهد کرد. نکته حائز اهمیت این است که قبل از جای‌دادن فعالیت‌های هوازی در برنامه ورزشی، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید. هرگز این تمرینات را به یکباره و با شدت بالا وارد فعالیت ورزشی خود نکنید. توصیه می‌شود تمرینات جدید را در ابتدا با شدت پایین و مدت‌زمان مناسب شروع کنید و به‌مرورزمان به‌سرعت و شدت آن بیفزایید.

داروخانه شبانه روزی مهشاد | داروکاو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *