.مکمل مولتی ویتامین :ویتامین ها یکی از ضروری ترین ترکیبات مورد نیاز بدن ما هستند. و به تندرستی ما کمک میکنند. حداقل 13 ویتامین و 16 ماده معدنی برای سلامتی ما ضروری اند.بدن معمولا بسیاری از ویتامین ها را از طریق غذا بدست می آورد.
با این حال گاهی به دلیل رژیم غذایی نامناسب ، برخی بیماری ها و نیز در دوران بارداری ممکن است بدن ما با کمبود ویتامین روبرو شود. مولتی ویتامین ها مکمل هایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند.
مولتی ویتامین ها مکمل هایی متشکل از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند که می توانند نقش مهمی را سلامتی بدن ما ایفا نمایند.
با توجه به اینکه هیچ گونه استانداردی برای ترکیبات این نوع مکمل ها وجود ندارد، ترکیبات مغذی آنها بر اساس برند و نوع محصول متفاوت می باشد.
مولتی ویتامین ها که همچنین تحت عناوینی چون ماینرال یا به سادگی ویتامین ها نیز شناخته می شوند، در اشکال مختلفی از جمله قرص، کپسول، قرص های جویدنی، پودرها یا مایعات وجود دارند.
اکثر مکمل مولتی ویتامین را باید یک یا دو بار در روز مصرف نمود. از این رو، پس از خریداری آن، لیبل را خوانده و دستورالعمل های دوز توصیه شده را دنبال کنید.
مولتی ویتامین بدنسازی برای پیشگیری از کمبود احتمالی ویتامینها در بدن مورد مصرف ورزشکاران قرار میگیرد. بدن ما برای انجام واکنشهای بیوشیمیایی نیازمند ویتامینهای محلول در آب و چربی است. و کمبود این ریزمغذیها ممکن است باعث خستگی زودرس و نارسایی بدن شود.
مولتی ویتامین ها و بیماری های قلبی:
یکی از علل شایع مرگ و میر در سراسر جهان، بیماری های قلبی می باشد. عده زیادی از افراد تصور می کنند که مصرف مولتی ویتامین ها می تواند مانعی در برابر ابتلا به بیماری های قلبی باشد.
اما به نظر نمی رسد که تحقیقات به طور قطعی از این مسئله حمایت کنند. مصرف مولتی ویتامین ها ریسک ابتلا به حملات قلبی و در نتیجه مرگ و میر را کاهش می دهند. در حالی که بعضی دیگر به چنین یافته هایی دست نیافته اند.
مولتی ویتامین ها و سرطان:
شواهد مرتبط با مصرف مولتی ویتامین و خطر سرطان نیز به اندازه کافی روشن و صریح نیستند. برخی از مطالعات هیچ تأثیری را در مورد مصرف مولتی ویتامین ها و کاهش سرطان مشاهده ننمودند، در حالی که برخی دیگر ارتباط این دو را معنادار می دانند.
مولتی ویتامین و سلامت چشم:
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن یکی از علل اصلی نابینایی در سراسر جهان است. مطالعه ای در سال های اخیر نشان داده است. که مصرف ویتامینها و مواد معدنی آنتیاکسیدانی پیشرفت این بیماری را تا حد زیادی کاهش میدهد. و به پیشگیری از آن کمک می کند.
علاوه بر این، برخی شواهد نشان می دهد که مولتی ویتامین ها ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید، یکی دیگر از بیماری های چشمی شایع را کاهش دهند.
مولتی ویتامین و کنترل فشار خون:
فشار خون بالا یک بیماری خاموش است که تقریباً نیمی از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد. عوامل متعددی در آن دخیل هستند که عادات غذایی ناسالم یکی از اصلی ترین آنهاست. مصرف غذاهای غنی از ویتامین ها و مواد معدنی خاص یا مولتی ویتامین ها می تواند به کاهش شیوع فشار خون بالا در افراد سالم و کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک کند.
مولتی ویتامین مینرال چیست ؟
انواع داروهای مولتی ویتامین به عنوان مکملهایی مصرف میشوند که نیاز بدن به مواد معدنی و ویتامینی را تامین میکند. اما مولتی ویتامین مینرال به تمام مواد خوراکی گفته میشود. که به وسیله مصرف آنها میتوان این ویتامینها و مواد معدنی را تامین کرد. با وجود اینکه یک برنامه غذایی سالم میتواند این موارد را تامین کند اما به دلیل کافی نبودن کیفیت مواد غذایی امروزه ضرورت مصرف داروهای مکمل احساس میشود.
ترکیبات این مولتی ویتامینها شامل گزینههای متعددی است که میتوان به موارد ویتامینی زیر اشاره کرد:
- ویتامین A: ضروری برای داشتن سیستم ایمنی قوی، سلامت چشم و بینایی بهتر، پوستی سالم، روحیه بهتر و بهبود مشکلات تنفسی موثر است در مواد غذایی از جمله انواع گوشت، هویج، کدو حلوایی و بسیاری از مواد غذایی دیگر وجود دارد.
- ویتامین B: انواع این ویتامین برای عملکرد سیستم عصبی بدن بسیار ضروری است و به ویژه در سنین بالا فقدان این گروه ویتامین مشکلاتی از قبیل آلزایمر، حواسپرتی و لرزش دست و… را به همراه خواهد داشت.
- ویتامین C: که از جمله ویتامینهایی محسوب میشود که روزانه باید بدن دریافت کند. این ویتامین محلول در آب، آنتی اکسیدانی بسیار قوی محسوب میشود که از بروز بیماریهای چشمی، بیماریهای ویروسی، پیری پوست و آسیبهای پوستی جلوگیری میکند. این ویتامین را در خوراکیهایی از جمله انواع مرکبات مثل لیموترش، پرتقال، گریپ فروت و… یا همینطور در انواع سبزیجات مانند کلم بروکلی و… میتوان یافت.
- ویتامین D: ویتامینی محلول در چربی است و برای سلامت و استحکام اسکلت استخوانی بدن ضروری محسوب میشود. کمبود آن منجر به پوکی استخوان، نرمی استخوان، شکنندگی استخوانها و مشکلات متعدد دیگر منجر خواهد شد. برای تامین این ویتامین علاوه بر اینکه میتوان از مولتی ویتامین مینرال بهره گرفت، میتوان از نور مستقیم خورشید، انواع غذاهای دریایی، غلات سبوسدار و انواع لبنیات استفاده کرد.
- ویتامین E: آنتی اکسیدانی قوی برای مقابله با رادیکالهای آزاد محسوب میشود که برای پوست و مو بسیار مفید است و از پیری پوست و سفید شدن موها جلوگیری میکند. علاوه بر این موضوع سلامت جنین در رحم مادر در گرو دریافت این ویتامین در حد اعتدال است. مواد خوراکی از جمله آووکادو، کلم بروکلی و انواع مغزها سرشار از این ویتامین هستند.
مواد مغذی و معدنی مولتی ویتامین مینرال:
- پتاسیم: به عنوان ماده مغذی ضروری برای تامین انرژی مورد نیاز بدن، کنترل فشار خون، سلامت مغز و پیشگیری از بروز سکته مغزی بسیار ضروری است. در مواد غذایی از جمله موز، انواع حبوبات، شیر، غذاهای دریایی و… وجود دارد.
- کلسیم: دندانها، استخوانها و رشد ناختنها در گرو مصرف کلسیم است. حفظ اسکلت استخوانی بدن و رشد کودکان و جوانان، پیشگیری از پوکی استخوان در گرو مصرف کلسیم است که در انواع لبنیات وجود دارد.
- فسفر: رشد طبیعی و سالم سلولهای بدن در گرو دریافت فسفر و همینطور انواع ویتامین B است. افرادی که از سوء تغذیه رنج میبرند این ماده غذایی را دریافت نکردهاند. فسفر در مولتی ویتامین مینرال به سلامت قلب و ضربان قلب منظم، عملکرد درست کلیهها و سلامت عضلات منجر میشود که در مواد غذایی از جمله کشک، گوشت، دانهها، حبوبات و انواع مغزها وجود دارد.
-
کلرید: سدیم در کنار کلرید وظیفه متعادل ساختن مایعات در بدن را بر عهده دارد. ترشح شیره معده در گرو ساخت هیدروژن کلرید است و مواد غذایی از جمله کرفس، نمک و گوجه شامل این ماده مغذی هستند.
- سدیم: سدیم در کنار کلرید، ضرورتی برای تنظیم مایعات بدن است که علاوه بر این موضوع به انقباض عضلات نیز کمک خواهد کرد. بدن برای تنظیم فشار خون روزانه بین 7 الی 11 گرم سدیم نیاز دارد. و در صورت افزایش این مقدار ممکن است فشار خون بالا و مشکلات قلبی بروز داده شود.
- منیزیم: این ماده که در مولتی ویتامین مینرال نیز موجود است وظیفه حفظ سلامت استخوانها و تنظیم قند خون را به عهده دارد. علاوه بر این موضوع کمبود آن سبب بیاشتهایی و بیخوابی، کمر درد، استرس و اضطراب، اسهال و حالت تهوع خواهد شد. منابعی از این ماده معدنی شامل موز، انواع آجیل، حبوبات، جو، ذرت، برگ چغندر و گوجه میشود.
- آهن: تضمین کننده سلامتی بدن محسوب میشود که کمبود آن سبب نوعی کمخونی خواهد شد. بزرگسالان روزانه باید 3 الی 5 گرم از این ماده مغذی به بدن برسانند. مواد غذایی از جمله جگر گوساله، گوشت کم چرب، انواع مغزها و سبزیجات تیره و پهن برگ شامل این ماده مغذی میشوند.
- منگنز: ماده مغذی با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا برای متعادل ساختن متابولیسم بدن، سلامت استخوانها و سیستم عصبی است.که در غذاهای دریایی، نان سبوسدار، دانهها و مغزها وجود دارد.
- روی: کمبود آن سبب بروز ریزش مو، پیری پوست، بروز مشکلات برای پروستات خواهد شد. زرده تخم مرغ، جگر و عدس منابع سرشار از این ماده مغذی محسوب میشوند.